Hur du hittar fina läsglasögon som passar dig perfekt

Måste du ofta anstränga ögonen när du läser? Känner du att dina nuvarande läsglasögon helt enkelt inte passar bra? Om så är fallet kan det vara dags för dig att investera i ett par nya glasögon. I den här artikeln kommer vi att ge dig några tips om hur du hittar de perfekta läsglasögonen för dig! Så vänta inte längre – läs vidare för att lära dig mer!

3 tips för att hitta de perfekta läsglasögonen 

Oavsett om du letar efter snygga ramar eller funktionella linser kan det vara svårt att hitta det perfekta par läsglasögon. Från storlek till form till färg, det finns många faktorer att ta hänsyn till när du väljer rätt par för ditt ansikte. Här är tre tips som hjälper dig att hitta snygga läsglasögon som passar dig perfekt. 

Tips #1: Tänk på din ansiktsform

Olika ansiktsformer ser bättre ut med vissa typer av bågar, så det är viktigt att tänka på din ansiktsform när du letar efter bågar. En person med ett ovalt ansikte bör till exempel leta efter runda eller ovala ramar som står i kontrast till ansiktsdragen. Å andra sidan skulle en person med ett fyrkantigt ansikte se bra ut i ramar som är bredare än de är höga, som rektangulära eller aviatorliknande glasögon. 

Tips #2: Välj en ramfärg som kompletterar din hudton

Att välja en ramfärg som kompletterar din hudton är viktigt när du väljer läsglasögon. De bästa färgerna är de som kontrasterar mot din hudton snarare än att matcha den exakt. Om du till exempel har olivfärgad hud kan svarta ramar vara för hårda, men sköldpaddsramar skulle komplettera och vara snygga. Om du har ljus hud kan bruna eller blonda färger fungera bra, medan svart kan vara för skarp mot ljusa hudtoner. 

Tips #3: Prova olika ramar

När du handlar läsglasögon bör du prova flera par tills du hittar ett som ser bra ut och känns bekvämt i ditt ansikte. Nöj dig inte med vilket par som helst, utan ta dig tid att prova olika stilar tills du hittar en som ser bra ut och känns bra! Kom också ihåg att kontrollera om brännögonbågarna sitter bekvämt bakom dina öron så att de inte glider av lätt när du har dem på dig.  

 

Här kan du utforska det breda utbudet av mycket fina och högkvalitativa läsglasögon. 

 

Allt som allt, att hitta fina läsglasögon som passar perfekt tar lite ansträngning men är värt det i slutändan! Genom att följa dessa tre tips – ta hänsyn till ansiktsformen innan du köper, välja färger som kompletterar hudtonen och prova olika par – kan du hitta det perfekta paret läsglasögon snabbt och enkelt! Beväpnad med denna kunskap kan du nu gå ut och hitta snygga nya glasögon!