Kvinna – du är inte ensam om inkontinensproblem 

Är du kvinna och lider av inkontinens? Det ska du inte skämmas för. Att ha inkontinensproblem som kvinna är riktigt vanligt. Det är faktiskt vanligare än många tror. Om du själv har problem med inkontinens, finns det bra hjälp att få. Här i denna artikel kan du läsa mer om inkontinens hos kvinnor och hur du själv kan få hjälp med dina egna besvär.

 

Bindor och blöjor skyddar dig

För kvinnor med inkontinens är bindor och vuxenblöjor otroligt viktiga hjälpmedel. Hjälpmedel som till exempel tena bindor kan hjälpa dig med ditt läckage och ge dig ett bra skydd under hela dagen. Med ett bra skydd behöver du inte oroa dig för dålig lukt eller fläckar på dina kläder. När du har på dig en bra binda eller blöja slipper du tänka på inkontinensen och kan fokusera på viktigare saker i vardagen.

Välj rätt skydd

För att du ska få det absolut bästa skyddet, måste du såklart välja rätt skydd. Om du har lindriga inkontinensproblem, kan det räcka med ganska små bindor eller trosskydd för att du ska vara ordentligt skyddad. Om du däremot har svårare inkontinensproblem, kan du behöva skaffa dig större bindor eller till och med vuxenblöjor. Något annat som kan vara värt att tänka över är absorptionsförmågan på dina skydd. Absorptionsförmågan kan nämligen skilja sig en hel del från binda till binda eller från blöja till blöja. Läs alltid informationen på förpackningen innan du köper dina skydd, så vet du hur mycket läckage det kan absorbera.

Sluta skämmas

Oavsett hur stora dina besvär är, ska du aldrig skämmas för att ta hjälp av hjälpmedel som till exempel bindor eller blöjor. De existerar för att du ska kunna njuta mer av ditt liv och för att du ska slippa tänka på besvären. Ta kontrollen över dina egna besvär genom att skaffa dig ett bra skydd.